Nieuws

Willy en Anneke Luyten uit Herselt zijn opnieuw Belgisch kampioen Orgeldraaien

Op zondag 1 oktober 2023 vond in het park van het kasteel van Brasschaat de 12de editie van het Open Belgisch Kampioenschap Orgeldraaien plaats. Willy en Anneke Luyten sleepten voor de tweede maal de titel van ‘Belgisch kampioen’ in de wacht.   

Twee jaar geleden werd Willy samen met zijn dochter Anneke, die de sopraan zangpartij voor haar rekening nam, al eens Belgisch kampioen. In Brasschaat trad hij op met een 31-toets draaiorgel dat hij in 2014 heeft laten bouwen bij de befaamde Duitse orgelbouwer Raffin.

De organisatie van het Open Belgisch Kampioenschap Orgeldraaien 2023 is in handen van het gemeentebestuur van Brasschaat, Cultuurcentrum Brasschaat en vzw MechaMusica. Een vijfkoppige jury beoordeelde de prestaties op verschillende criteria: het muzikaal repertoire, de esthetische en mechanische eigenschappen van het draaiorgel alsook het voorkomen en de interactie van de draaiorgelspeler met het publiek.

De andere laureaten zijn: 

 • Pieter Van Puyvelde, Hamme - kampioen van de Vlaamse Gemeenschap
 • Etienne Dewals, Andrimont – kampioen van de Franse Gemeenschap
 • Armand Vos, Pelt - kampioen van de provincie Limburg
 • Gilbert Duerinck, Beerse - kampioen van de provincie Antwerpen
 • Jean-Pierre Draps, Wolvertem - kampioen van de provincie Vlaams-Brabant
 • Vera Steenput, Dendermonde - kampioen van de provincie Oost-Vlaanderen
 • Robert Florizoone, De Panne - kampioen van de provincie West-Vlaanderen
 • Jean-Marie Piette, Waimes– kampioen van de provincie Luik

De ereprijs van de gemeente Brasschaat ging naar Roger Mostmans.

Het Open Belgisch Kampioenschap Orgeldraaien werd voor het eerst georganiseerd in 2004 op initiatief van cabaretier Geert Hoste, die zelf een fervent draaiorgelliefhebber is. De cabaretier leende zijn naam aan de wisselbeker, die de winnaar mag houden tot aan het volgende kampioenschap.

Vera Steenput uit Dendermonde wint voor de tweede maal het Belgisch kampioenschap Orgeldraaien

Zaterdag 17 september vond in Geraardsbergen het Open Belgisch Kampioenschap Orgeldraaien plaats. Het was uiteindelijk Vera Steenput die de titel van “Belgisch kampioen’ in de wacht sleepte. ​ Zij mag de Wisselbeker Geert Hoste houden tot de volgende editie.  Vera trad op met drie orgels, alle van Duits fabricaat: een 31-toets Stüber-draaiorgel, en een 31-toets en een 20-toets Raffin-draaiorgel. Vera won de Belgische titel al eens in 2018.

De organisatie van het B.K. in de Denderstad was in handen van het Lokaal Bestuur Geraardsbergen en vzw MechaMusica. Een vijfkoppige jury beoordeelde de prestaties op verschillende criteria: het muzikaal repertoire, de esthetische en mechanische eigenschappen van het draaiorgel alsook het voorkomen en de interactie van de draaiorgelspeler met het publiek.

De andere laureaten zijn
- Willy Luyten, Herselt (Prijs van de Vlaamse Gemeenschap),
- Etienne Dewals, Andrimont (Prijs van de Franse Gemeenschap),
- Gilbert Duerinck, Beerse (kampioen van de provincie Antwerpen),
- Armand Vos, Pelt (kampioen van de provincie Limburg),
- Pieter Van Puyvelde, Hamme (kampioen van de provincie Oost-Vlaanderen),
- Seraphin Weiss, Betekom (kampioen van de provincie Vlaams-Brabant)
- en Robert Florizoone, De Panne (kampioen van de provincie West-Vlaanderen)

De Prijs Etienne Hernou, die geschonken werd door het Lokaal Bestuur Geraardsbergen, ging naar de familie Vroman uit West-Vlaanderen met hun Hooghuys-orgel.

Willy Luyten uit Herselt is Belgisch kampioen Orgeldraaien 2021

Willy Luyten heeft vandaag in Maasmechelen het Open Belgisch Kampioenschap Orgeldraaien gewonnen. Hij nam voor de tweede maal deel aan het B.K. en mag dus nu de wisselbeker mee naar huis nemen. De Herseltenaar trad op met een 31-toets handdraaiorgel dat hij in 2014 heeft laten bouwen bij de befaamde Duitse fabrikant Raffin. Vandaag werd Willy begeleid door zijn dochter Anneke, die de sopraan zangpartij voor haar rekening nam.

Een vijfkoppige jury beoordeelde de prestaties op verschillende criteria: het muzikaal repertoire, de esthetische en mechanische eigenschappen van het draaiorgel alsook het voorkomen en de interactie van de draaiorgelspeler met het publiek.

De andere prijzen waren voor:

 • Gilbert Duerinck – kampioen van de Vlaamse Gemeenschap
 • Jan Gillis - kampioen van de provincie Antwerpen
 • Stefan Christoffels - kampioen van Limburg
 • Etienne Dewals - kampioen van de provincie Luik
 • Vera Steenput - kampioen van Oost-Vlaanderen
 • Seraphin Weiss - kampioen van Vlaams-Brabant
 • Norbert Vroman - kampioen van West-Vlaanderen

De prijs van de gemeente Maasmechelen voor de beste uitvoering van het centrale thema ‘filmmuziek’ ging naar Armand Vos uit Pelt.

Het Open Belgisch Kampioenschap Orgeldraaien vindt maar om de twee jaar plaats. Het evenement stond vorig jaar al op de agenda, maar de editie diende wegens corona te worden uitgesteld.

Het B.K. werd voor het eerst georganiseerd in 2004 op initiatief van cabaretier Geert Hoste, die zelf een fervent draaiorgelliefhebber is. De cabaretier leende zijn naam aan de wisselbeker, die de winnaar mag houden tot aan het volgende kampioenschap.

Steden en gemeenten, die interesse hebben om een volgende editie van het Open B.K. Orgeldraaien te organiseren, kunnen zich nu al kandidaat stellen bij vzw MechaMusica.

 

Vera Steenput uit Dendermonde wint het BK Orgeldraaien 2018

Vera Steenput uit Dendermonde heeft vandaag in Heist-op-den-Berg het Open Belgisch kampioenschap Orgeldraaien gewonnen. Zij mag de wisselbeker voor twee jaar mee naar huis nemen. Vera trad op met drie draaiorgels van Duitse makelij (Raffin en Stüber) en combineerde het orgeldraaien met het voordragen van eigen poëzie.

De andere prijzen waren voor Jan Van Langenhove (Oostakker), Robert Vroman (Harelbeke), Willy Luyten (Herselt), Armand Vos (Overpelt) en Johnny Claes (Tisselt).

Het kampioenschap vond plaats in het Cultuurcentrum. De organisatie was in handen van het gemeentebestuur van Heist-op-den-Bergvzw MechaMusica, het Bergstraatcomité en de Ridders van de Orde van de Zwaan. De wedstrijdjury beoordeelde de prestaties van de draaiorgelspelers op basis van verschillende criteria: het muzikale repertoire, de esthetiek en de mechaniek van het orgel en het voorkomen van de orgelspeler.

Het Open Belgisch Kampioenschap Orgeldraaien vindt maar eens om de twee jaar plaats. ‘Open’ betekent dat zowel particulieren als professionele draaiorgelspelers aan het kampioenschap kunnen deelnemen. Het kampioenschap werd voor het eerst georganiseerd in 2004 onder de auspiciën van Geert Hoste, die zelf een fervent draaiorgelliefhebber is. De cabaretier leende zijn naam aan de wisselbeker, die de winnaar mag houden tot aan het volgende kampioenschap.

Steden en gemeenten, die interesse hebben om in 2020 of 2022 het Open B.K. Orgeldraaien te organiseren, kunnen zich nu al kandidaat stellen bij MechaMusica.

Paul Michiels haalt het Belgisch kampioenschap Orgeldraaien naar Heist-op-den-Berg

Op zondag 23 september 2018 nemen in Heist-op-den-Berg 15 draaiorgelspelers deel aan de 9e editie van het Open Belgisch Kampioenschap Orgeldraaien. ‘Open’ betekent dat zowel particulieren als (semi-)professionele draaiorgelspelers mogen deelnemen. De organisatie is in handen van het Heistse gemeentebestuur in samenwerking met vzw MechaMusica, het Bergstraatcomité en de Ridders van de Orde van de Zwaan. Van deze orde zijn zowel singer-songwriter Paul Michiels als hoogleraar Rik Torfs lid. Aangezien het kampioenschap in zijn geboortedorp georganiseerd wordt, heeft Paul Michiels een nieuw lied voor draaiorgel gecomponeerd. Het wordt officieel voorgesteld aan het publiek op 23 september. Meer info: www.draaiorgel.be 

Draaiorgelspelers met instrumenten van diverse slag (handdraaiorgels, straatorgels en ook elektrisch aangedreven draaiorgels) zullen het publiek met zowel gekende deuntjes als moderne liedjes verrassen. Het evenement valt samen met de Herfstkoopdag van het Bergstraatcomité. In de voormiddag is er een brocantemarkt en daarna het Belgisch Kampioenschap.

De kleinere draaiorgels staan langs de Bergstraat, Noordstraat, Binnenweg, Postweg en Neerweg. Op het kerkplein, het pleintje voor het Cultuurcentrum en in het parkje aan de Postweg worden de grotere orgels opgesteld. 


Het kampioenschap vindt plaats van 14 tot 17.30 uur. De wedstrijdjury beoordeelt de prestaties van de draaiorgelspelers op basis van verschillende criteria: het muzikale repertoire, de esthetiek en de mechaniek van het orgel en het voorkomen van de orgelspeler.

De officiële prijsuitreiking is voorzien om 18 uur in de blauwe zaal van het Cultuurcentrum.

Het Open Belgisch Kampioenschap Orgeldraaien werd voor het eerst georganiseerd in 2004 onder de auspiciën van Geert Hoste, die zelf een fervent draaiorgelliefhebber is. De cabaretier leende zijn naam aan de wisselbeker, die de winnaar mag houden tot aan het volgende kampioenschap. Het BK werd eerder al georganiseerd in Lennik, Harelbeke, Dendermonde, Turnhout, Knokke-Heist en Maldegem.

Johnny Claes uit Willebroek is Belgisch kampioen Orgeldraaien 2016

<p>Johnny Claes</p>

Johnny Willebroek (provincie Antwerpen) heeft vandaag in het Oost-Vlaamse Maldegem het Open Belgisch kampioenschap Orgeldraaien 2016 gewonnen. Hij trad op met 'Janne', een 36-toets Verbeeck-draaiorgel. Als kersvers Belgisch kampioen mag hij de wisselbeker voor twee jaar mee naar huis nemen. 

Heel wat mensen woonden de 8ste editie van het Open Belgisch kampioenschap Orgeldraaien bij, dat dit jaar georganiseerd werd door het gemeentebestuur van Maldegem, het Comité Voor Initiatief en vzw MechaMusica. De draaiorgels werden opgesteld langs een wandelparcours in het centrum van Maldegem.

Het Open Belgisch Kampioenschap Orgeldraaien wordt om de twee jaar ingericht. ‘Open’ betekent dat zowel particulieren als professionele draaiorgelspelers aan het kampioenschap kunnen deelnemen. Steden en gemeenten, die interesse hebben om in 2018 of 2020 het Open B.K. Orgeldraaien te organiseren, kunnen zich nu al kandidaat stellen bij MechaMusica of via www.draaiorgel.be 

Dit jaar telde het deelnemersveld 14 draaiorgelspelers. De jury had aandacht voor verschillende aspecten zoals o.a. het muzikaal repertoire, de esthetiek en de mechaniek van het orgel en het voorkomen van de orgelspeler.

Het Open Belgisch Kampioenschap Orgeldraaien werd voor het eerst georganiseerd in 2004 onder de auspiciën van Geert Hoste, die zelf een fervent draaiorgelliefhebber is. De eigenlijke aanleiding was een brand in een dorpscafé in het Vlaams-Brabantse Eizeringen tijdens de kerstnacht van 2003. De cabaretier wou toen met zijn orgel een benefietconcertje organiseren maar dat idee groeide al gauw uit tot het in het leven roepen van een landelijk kampioenschap. Geert Hoste leende zijn naam aan de wisselbeker die de titelvoerende Belgische kampioen mee naar huis mag nemen.

14 draaiorgelspelers nemen op zondag 18 september deel aan het Open B.K. Orgeldraaien in Maldegem

Op zondag 18 september 2016 vindt in het centrum van het Oost-Vlaamse Maldegem de 8ste editie plaats van het tweejaarlijkse Open Belgisch Kampioenschap Orgeldraaien. ‘Open’ betekent dat zowel particulieren als (semi-)professionele draaiorgelspelers mogen deelnemen. De prestaties van de draaiorgelspelers worden beoordeeld op basis van verschillende criteria: het muzikaal repertoire, de esthetiek en de mechaniek van het orgel alsook het voorkomen van de orgelspeler. In Maldegem worden maar liefst 19 draaiorgels opgesteld. Daarvan strijden 14 eigenaars om de titel van Belgisch kampioen Orgeldraaien. Meer info: www.draaiorgel.be 

Op kermiszondag 18 september 2016 verrassen draaiorgelspelers met orgels van diverse slag – handdraaiorgels, straatorgels maar ook elektrisch aangedreven orgels - het publiek met alom gekende deuntjes maar ook tal van moderne liederen. In de Sint-Barbarakerk spelen zelfs twee draaiorgels klassieke muziek.

De draaiorgels worden opgesteld langs een parcours dat langs het Sint-Annapark, de Edestraat, de Deken De Fontaynestraat, de Sint-Barbarakerk, de Marktstraat, de Schouwburgplaats, het Vredesplein, de Stationstraat, de Brielstraat, de Nieuwstraat en de Markt loopt.

Er wordt gespeeld van 13u30 tot 16u30. Ondertussen beoordeelt de wedstrijdjury de prestaties van de draaiorgelspelers. Veertien draaiorgelspelers komen in aanmerking voor de titel van ‘Belgisch kampioen’. De anderen nemen deel ‘buiten categorie’. Om 17u komen alle deelnemende draaiorgelspelers samen in het Sint-Annapark voor het slotevenement. Daar vinden het samenspel en de officiële prijsuitreiking plaats.

Het gemeentebestuur van Maldegem en het Comité Voor Initiatief staan samen met vzw MechaMusica in voor de organisatie van het Open B.K. Orgeldraaien 2016.

De volgende draaiorgelspelers nemen op zondag 18 september deel aan het B.K. 2016: 

Provincie Antwerpen:

 • Johnny Claes, Willebroek
 • Frans Demedts, Essen

Provincie Limburg:

 • Roger Gonissen, Dilsen
 • Armand Vos, Overpelt

Provincie Oost-Vlaanderen:

 • Johan Hellinckx, Geraardsbergen
 • Herman Moens, Lebbeke
 • Vera Steenput, Dendermonde
 • Jan Van Langenhove, Oostakker 
 • Pieter Van Puyvelde, Hamme

Provincie West-Vlaanderen:

 • Frans Devriendt, Staden 
 • Dirk Senesael, Diksmuide 
 • Hubert Vandewalle, Zuienkerke 
 • Norbert Vroman, Lendelede
 • Robert Vroman, Bavikhove  

Maldegem verwelkomt op 18 september 2016 het Open Belgisch Kampioenschap Orgeldraaien

Op zondag 18 september vindt in Maldegem het Open Belgisch Kampioenschap Orgeldraaien 2016 plaats. ‘Open’ betekent dat zowel particuliere als (semi-)professionele draaiorgelspelers naar de nationale titel mogen dingen. Draaiorgelspelers die aan het B.K. wensen deel te nemen, kunnen zich inschrijven via www.draaiorgel.be.

Tijdens het weekend van Maldegem Kermis in september vindt niet alleen het oldtimer-treffen ‘Start Your Engine’ plaats maar wordt Maldegem ook gastgemeente voor de 8ste editie van het Open Belgisch Kampioenschap Orgeldraaien”, zegt burgemeester Marleen Van den Bussche. “De vorige edities van dit muzikale en kleurrijke spektakel met hoog nostalgiegehalte lokten steeds tal van bezoekers uit het hele land. Maldegem heeft hiermee dus een flinke publiekslokker voor haar kermisprogramma weten te strikken.”

Er worden een twintigtal deelnemers verwacht. Zij zullen zich opstellen langs een wandelparcours in het centrum en zullen het publiek trakteren op traditionele maar ook op verrassend moderne orgeldeuntjes”, aldus Gilbert Duerinck, voorzitter van MechaMusica. “Er nemen verschillende types van draaiorgels aan het B.K. deel, zowel imposante straatorgels, maar ook tal van kleinere handdraaiorgels. Een jury beoordeelt het deelnemersveld op basis van verschillende criteria: het muzikaal repertoire, de esthetiek en de mechaniek van het orgel, het voorkomen van de orgeldraaier en de interactie met het publiek.”

Wie aan het B.K. wenst deel te nemen, kan zich tot 1 september inschrijven via www.draaiorgel.be. De organisatie van het Open B.K. Orgeldraaien 2016 is in handen van het gemeentebestuur van Maldegem, het lokale ‘Comité voor Initiatief’ en vzw MechaMusica.

Het is de tweede keer dat het Belgisch Kampioenschap in Oost-Vlaanderen georganiseerd wordt. Het B.K. vond eerder al plaats in o.a. Dendermonde, Harelbeke, Knokke-Heist en Turnhout.

MechaMusica verenigt de draaiorgelbouwers, -spelers en liefhebbers van allerhande automatisch spelende muziekinstrumenten. De vzw werd opgericht in 2007 en heeft als doel om de belangstelling voor en de instandhouding van draaiorgels te stimuleren.

Het Open Belgisch Kampioenschap Orgeldraaien werd voor het eerst georganiseerd in 2004 onder de auspiciën van cabaretier Geert Hoste, die zelf een fervent draaiorgelliefhebber is. Hij leende zijn naam aan de wisselbeker, die de uiteindelijke winnaar een jaar lang mag houden. Dit kampioenschap gaat om de twee jaar door in een andere gastgemeente.

www.draaiorgel.be


Roger Gonnissen en Adrie Paalman zijn Belgisch kampioen Orgeldraaien 2014

13 juli 2014 • Roger Gonnissen en Adrie Paalman  uit Dilsen-Stokkem (provincie Limburg) zijn vandaag Belgisch kampioen Orgeldraaien geworden. Zij traden aan met een 27-toets Odin-draaiorgel. Als kersvers Belgisch kampioen mogen zij de wisselbeker voor twee jaar mee naar huis nemen.

Heel wat mensen woonden in Heist-aan-Zee de 7de editie van het Open B.K. Orgeldraaien bij. Het B.K. werd dit jaar georganiseerd door de heemkundige vereniging ‘Heyst Leeft’ en vzw MechaMusica. De draaiorgels werden opgesteld langs een wandelparcours dat zich uitstrekte over het Heldenplein, de Zeedijk, Graaf d'Ursellaan en Centrum De Bolle.

Dit jaar telde het deelnemersveld 15 draaiorgelspelers.

De zeskoppige jury had aandacht voor verschillende aspecten zoals o.a. het muzikaal repertoire, de esthetiek en de mechaniek van het orgel en het voorkomen van de orgelspeler. De jury bestond uit Robert Oppalfens (voorzitter Heyst Leeft), Erwin Neve (organist van St.-Antonius Heist), André Delos (eredirigent van de Harmonie), Lut Vande Velde (jurysecretaris), presentator-gids Jan Claeys en Rudy Nijs van MechaMusica.

Het Open Belgisch Kampioenschap Orgeldraaien werd voor het eerst georganiseerd in 2004 onder de auspiciën van cabaretier Geert Hoste, die zelf een fervent draaiorgelliefhebber is. Hij leende zijn naam aan de wisselbeker die de titelvoerende Belgische kampioen mee naar huis mag nemen. ‘Open’ betekent dat zowel particulieren als professionele draaiorgelspelers aan het kampioenschap kunnen deelnemen. Het B.K. wordt om de twee jaar ingericht.

Steden en gemeenten, die interesse hebben om in 2016 het B.K. Orgeldraaien te organiseren, kunnen zich nu al kandidaat stellen bij MechaMusica of via www.draaiorgel.be

Officiële uitslag Open B.K. Orgeldraaien 2014:

Kampioen van België:

Roger Gonnissen en Adrie Paalman, Dilsem-Stokkem (provincie Limburg)

· Johan Van Oprooy uit Oud-Turnhout, trofee van de Vlaamse Gemeenschap aangeboden door MechaMusica
· Hubert Vandewalle uit Zuienkerke, medaille aangeboden door de provincie West-Vlaanderen
· Jan Van Langenhove uit Oostakker, prijs aangeboden door de stad Knokke-Heist
· Robert Vroman uit Bavikhove, prijs aangeboden door Heyst Leeft

De andere laureaten zijn:

Provincie Antwerpen:

· Jef Grimon uit Broechem
· Marc Van Damme uit Schilde

Provincie Limburg:

· Armand Vos uit Overpelt

Provincie Oost-Vlaanderen:

· William Brondeel uit Lokeren
· Willy Jacops uit Lebbeke
· Herman Moens uit Lebbeke
· Gilbert Tassent uit Erembodegem

Provincie West-Vlaanderen:

· Frans Devriendt uit Staden
· Alberic Godderis uit De Panne
· Dirk Senesael uit Diksmuide 

Johan Van Oprooy wint het Open BK Orgeldraaien 2012

Johan Van Oprooy is Belgisch kampioen Orgeldraaien 2012

Johan Van Oprooy uit Oud-Turnhout (provincie Antwerpen) is vandaag Belgisch kampioen Orgeldraaien geworden. Hij trad aan met ‘Dulce’, een draaiorgel van Verbeeck-makelij. Als kersvers Belgisch kampioen mag hij de ‘Wisselbeker Geert Hoste’ voor twee jaar mee naar huis nemen. De publieksprijs werd toegekend aan Alberic Godderis uit De Panne met een Bursens-orgel uit 1909. Hij kreeg de meeste SMS-stemmen achter zijn naam.

Het Open Belgisch Kampioenschap Orgeldraaien werd voor het eerst georganiseerd in 2004 onder de auspiciën van Geert Hoste, die zelf een fervent draaiorgelliefhebber is. De wisselbeker die de titelvoerende Belgische kampioen mee naar huis mag nemen, draagt dan ook de naam van de cabaretier. ‘Open’ betekent dat zowel particulieren als professionele draaiorgelspelers aan het kampioenschap kunnen deelnemen.

Het mooie lenteweer zorgde vandaag voor heel wat toeloop naar het stadscentrum van Turnhout. Duizenden mensen woonden de 6de editie van het Open B.K. Orgeldraaien bij, dat dit jaar georganiseerd werd door Toerisme Turnhout en vzw MechaMusica. De draaiorgels stonden opgesteld langs een mooi wandelparcours dat onder andere via het begijnhof en het kasteelpark leidde.

Het deelnemersveld telde dit jaar 17 orgelspelers uit 6 provincies.

De jury telde 7 leden: Simonne Evrard (voorzitster beiaardcomité en voorzitster van de jury van het B.K.), Francis Stijnen (burgemeester van Turnhout), Nico Declerck (orgelist van de Sint-Pieterskerk), Tom Van Peer (stadsbeiaardier van Lokeren), Nico Verhoeven (cultuurcoördinator), Rudy Nijs en Bennie Tanghe (beide MechaMusica). De jury had aandacht voor verschillende aspecten zoals o.a. het muzikaal repertoire, de esthetiek en de mechaniek van het orgel en het voorkomen van de orgelspeler.

Het B.K. wordt om de twee jaar ingericht. Steden en gemeenten, die interesse hebben om in 2014 het Open Belgisch Kampioenschap Orgeldraaien te organiseren, kunnen zich nu al kandidaat stellen bij MechaMusica.

www.draaiorgel.be

Officiële uitslag Open B.K. Orgeldraaien 2012:

Belgisch Kampioen orgeldraaien 2012: Johan Van Oprooy

Publieksprijs: Alberic Godderis

 • Frans Devriendt, kampioen van Vlaanderen, trofee aangeboden door Kris Peeters, Vlaams minister-president
 • Jean-Marc Somja, kampioen van Wallonië
 • Eduard Meerbergen, kampioen van Antwerpen, beker aangeboden door Cathy Berx, gouverneur van de provincie Antwerpen
 • Armand Vos, kampioen van Limburg
 • Philip Oostland, Kampioen van de provincie Luxemburg, beker aangeboden door Joëlle Milquet, vice-eerste minister en minister van Binnenlandse Zaken en Gelijke Kansen
 • Gilbert Tassent, kampioen van Oost-Vlaanderen
 • Charles Van Damme, kampioen van West-Vlaanderen
 • Diane Broothaers, beker aangeboden door Joke Schauvliege, Vlaams minister van Cultuur en Milieu
 • Ber Piepers, beker aangeboden door Servais Verherstraeten, staatssecretaris voor Staatshervorming en Regie der Gebouwen
 • Herman Moens, beker aangeboden door Sabine Laruelle, federaal minister van Middenstand, KMO’s, Zelfstandigen en Landbouw
 • William Brondeel, beker aangeboden door Vincent Van Quickenborne, vice-eerste minister en federaal minister van Pensioenen
 • Robert Vroman, beker aangeboden door Johan Van de Lanotte, vice-eerste minister en federaal minister van Economie, Consumenten en Noordzee
 • Pieter Van Puyvelde, prijs aangeboden door de Gidsen van Turnhout • Geert Vroman, prijs aangeboden door Toerisme Turnhout
 • Roger Mostmans, prijs aangeboden door de Stad Turnhout


MechaMusica
verenigt de draaiorgelbouwers, -spelers en liefhebbers van allerhande automatisch spelende muziekinstrumenten. De vzw werd opgericht in 2007 en heeft als doel om de belangstelling voor en de instandhouding van draaiorgels te stimuleren. 


Inhoud syndiceren

© 2004-2023 • vzw MechaMusica

Comments