Open B.K. Orgeldraaien

Het B.K. Orgeldraaien 2022 
zal plaatsvinden in
GERAARDSBERGEN

 

De 11de editie van het Open Belgisch Kampioenschap Orgeldraaien vindt plaats op zaterdag 17 september 2022 in Geraardsbergen.

"Open" betekent dat zowel particulieren als (semi)-professionele draaiorgelspelers kunnen deelnemen, voor zover zij aan de algemene deelnamevoorwaarden voldoen.

De prestaties van de draaiorgelspelers worden beoordeeld op basis van verschillende criteria: o.a. het muzikaal repertoire, de esthetiek en de mechaniek van het orgel en het voorkomen van de orgelspeler.
Er zijn geen geld- of andere prijzen verbonden aan het Open BK Orgeldraaien. De laureaten mogen hun titel dragen tot wanneer het eerstvolgende B.K. plaatsvindt. 

Voor meer informatie, klik hier.

Willy Luyten is Belgisch Kampioen Orgeldraaien 2021. Hij nam voor de tweede maal deel aan het B.K. en mocht dus de wisselbeker mee naar huis nemen. De Herseltenaar trad op met een 31-toets handdraaiorgel dat hij in 2014 heeft laten bouwen bij de befaamde Duitse fabrikant Raffin. Willy werd begeleid door zijn dochter Anneke, die de sopraan zangpartij voor haar rekening nam.

 

Welke stad of gemeente organiseert het BK in 2024 ?

Steden en gemeenten, die interesse hebben om het Open B.K. Orgeldraaien te organiseren, kunnen zich nu al kandidaat stellen bij MechaMusica.

© 2004-2022 • vzw MechaMusica

Comments