Print-vriendelijke versiePDF versie

Open B.K. Orgeldraaien

De 8ste editie van het Open Belgisch Kampioenschap Orgeldraaien vindt plaats op zondag 18 september 2016 in Maldegem.

"Open" betekent dat zowel particulieren als (semi)-professionele draaiorgelspelers kunnen deelnemen, voor zover zij aan de algemene deelnamevoorwaarden voldoen.

De prestaties van de draaiorgelspelers worden beoordeeld op basis van verschillende criteria: o.a. het muzikaal repertoire, de esthetiek en de mechaniek van het orgel en het voorkomen van de orgelspeler.

Er zijn geen geld- of andere prijzen verbonden aan het Open BK Orgeldraaien. De laureaten mogen hun titel dragen tot wanneer het eerstvolgende B.K. plaatsvindt. 

Voor meer informatie, klik hier.

 Wie aan het B.K. 2016 wil deelnemen, kan zich hier inschrijven.

Roger Gonnissen en Adrie Paalman uit Dilsen-Stokkem zijn Belgisch kampioen Orgeldraaien 2014

Op zondag 13 juli 2014 werd in Knokke-Heist de 7de editie van het Open Belgisch kampioenschap Orgeldraaien georganiseerd. Het deelnemersveld telde in totaal 15 draaiorgelspelers. 

Roger Gonnissen en Adrie Paalman  uit Dilsen-Stokkem wonnen het kampioenschap. Zij traden aan met een 27-toets Odin-draaiorgel. Als kersverse Belgisch kampioenen mogen zij de wisselbeker voor twee jaar mee naar huis nemen.

Het Open Belgisch Kampioenschap Orgeldraaien werd voor het eerst georganiseerd in 2004 onder de auspiciën van cabaretier Geert Hoste, die zelf een fervent draaiorgelliefhebber is. Hij leende zijn naam aan de wisselbeker die de titelvoerende Belgische kampioen mee naar huis mag nemen. ‘Open’ betekent dat zowel particulieren als professionele draaiorgelspelers aan het kampioenschap kunnen deelnemen. Het B.K. wordt om de twee jaar ingericht.

Steden en gemeenten, die interesse hebben om in 2016 het B.K. Orgeldraaien te organiseren, kunnen zich nu al kandidaat stellen bij MechaMusica (bk [at] mechamusica [dot] be of pers [at] draaiorgel [dot] be).

<p>Laureaten BK Orgeldraaien 2014 (Knokke-Heist)<span>&nbsp;</span></p>
Laureaten BK Orgeldraaien 2014 (Knokke-Heist)

© 2004-2016 • vzw MechaMusica

webdesign: Force3.be 

 

 

 

 

 

Comments